Απαντήσεις στα “fake news” της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “Αυγή”, δίνει, με ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιος Πέτσας.

Στην ανάρτησή του, ο κ. Πέτσας αποτυπώνει βήμα προς βήμα τις μειώσεις φόρων που θα φέρει στο προσκήνιο η Νέα Δημοκρατία, καθώς και το σχέδιο της “γαλάζιας” παράταξης για το ασφαλιστικό.

“Η “με λένε fake news” κυβέρνηση ξαναχτυπά. Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας λέει ότι οι μειώσεις φόρων που περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας δήθεν θα εφαρμοστούν από το 2021. Ενώ η Αυγή ανακαλύπτει δήθεν “ριφιφί” 75 δις ευρώ στο ασφαλιστικό από το σχέδιο (?) κάποιων που δεν ανήκουν καν στη Νέα Δημοκρατία”, τονίζει ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Εστιάζοντας στη στρατηγική της οδού Πειραιώς, ο κ. Πέτσας τονίζει, ταυτόχρονα, πώς για το 2019.

– Μειώνεται, πραγματικά, ορθά, όπως ακριβώς έγινε το 2013-2014, ο ΦΠΑ στην εστίαση. Όχι με το 50% περίπου της κατανάλωσης (π.χ. χυμοί, ροφήματα) να εξαιρείται από την “κολοβή” ρύθμιση που έφερε η κυβέρνηση.

– Εφαρμόζεται η ρύθμιση των 120 δόσεων με τρόπο που θα επιτρέψει την ένταξη σε αυτήν της πλειοψηφίας των οφειλετών, συμπεριλαμβανομένων των επιχειρήσεων, με ευνοϊκούς όρους. Όχι, όπως την ψήφισε η κυβέρνηση με αποτέλεσμα να “μπαίνουν” ελάχιστοι οφειλέτες στη ρύθμιση.

Όπως σημειώνει ο κ. Πέτσας, από το 2020:

– Μειώνεται ο ΕΝΦΙΑ κατά 30%, εντός διετίας.

– Μειώνεται το 2020 ο εισαγωγικός φορολογικός συντελεστής στο 9% για εισοδήματα μέχρι €10.000 (από 22% σήμερα), ενώ διατηρείται το αφορολόγητο.

– Μειώνεται ο φόρος στις επιχειρήσεις από το 28% στο 24% το 2020 και στο 20% τον επόμενο χρόνο.

– Μειώνεται το 2020 ο φόρος μερισμάτων στο 5% από το 10%.

– Καταργείται το τέλος επιτηδεύματος, εντός διετίας.

Καταργείται σταδιακά η ειδική εισφορά αλληλεγγύης, εντός της τετραετίας.

– Μειώνονται οι συντελεστές ΦΠΑ στο 11% και 22% (από 13% και 24% αντίστοιχα), με διατήρηση του υπέρ μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 6%, εντός της τετραετίας.

– Μειώνονται οι εισφορές κύριας σύνταξης από το 20% στο 15%, εντός της τετραετίας.

Εστιάζοντας στο ασφαλιστικό, ο κ. Πέτσας επισημαίνει ότι η Νέα Δημοκρατία προτείνει ένα σύγχρονο σύστημα τριών πυλώνων:

– Ο πρώτος είναι υποχρεωτικός, αναδιενεμητικός, δημόσιος (π.χ. ΕΦΚΑ).

– Ο δεύτερος, υποχρεωτικός, κεφαλαιοποιητικός, δημόσιος (π.χ. ΕΤΕΑΕΠ) ή “ιδιωτικός” (π.χ. Επαγγελματικά Ταμεία που μπορεί να συνεργάζονται με ιδιωτικούς φορείς για την καλύτερη απόδοση του χαρτοφυλακίου τους, υπό την αυστηρή εποπτεία της ΤτΕ).

– Ο τρίτος προαιρετικός, ιδιωτικός, εφόσον κάποιος επιθυμεί να έχει πρόσθετη ιδιωτική ασφάλιση.

“Στο δεύτερο πυλώνα θα μπαίνουν μόνο οι νέοι εργαζόμενοι μετά τη μεταρρύθμιση. Έτσι δεν θα υπάρχει “κενό” στην πρώτη δεκαετία περίπου της μετάβασης για τις παλιές επικουρικές συντάξεις, ενώ στις επόμενες δεκαετίες το όποιο μικρό κενό θα καλυφθεί από την υψηλότερη ανάπτυξη, τις νέες δουλειές, τους υψηλότερους μισθούς και τις εισφορές που αυτοί θα φέρουν στο σύστημα, αλλά και από το Κράτος που θα έχει πλέον ένα υγιές, αυτοχρηματοδοτούμενο ασφαλιστικό που θα δίνει συντάξεις (όχι “χαρτζιλίκι”) και δεν θα “ρίχνει” δισεκατομμύρια ευρώ σε ένα βαρέλι δίχως πάτο”, σχολιάζει, στην ανάρτησή του, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

“Όσοι διαβάζουν Αυγή, όσοι δεν πείθονται από τα παραπάνω και από το γεγονός ότι τα εφαρμόζουν οι πιο αναπτυγμένες χώρες της Ευρώπης και του Ο.Ο.Σ.Α, ας αναρωτηθούν μόνο αυτό: “αφού είναι τόσο καταστροφικό το σύστημα που προτείνει η ΝΔ, πόσα ευρώ θα χάσει το μήνα ο νέος ασφαλισμένος που θα έχει κεφαλαιοποιητικό τον δεύτερο πυλώνα, αντί για αναδιενεμητικό”; Νομίζω ότι όσοι επικαλούνται την καταστροφή θα μπορούν και να την περιγράψουν. Εγώ παραθέτω παράδειγμα με βάση τα όσα έγραψε η Αυγή για 7% εισφορά (όπως ίσχυε), 40 χρόνια ασφάλιση, για έναν νέο εργαζόμενο που ξεκινά τη δουλειά του με €800/μήνα, με συντηρητικές υποθέσεις εργασίας για τις αποδόσεις και με βάση τον Πίνακα Θνησιμότητας της Ένωσης Αναλογιστών Ελλάδος. Από αυτό προκύπτει ότι μετά από μια τέτοια μεταρρύθμιση, ο νέος ασφαλισμένος όχι μόνο δεν έχει να χάσει, αλλά θα παίρνει 324 ευρώ παραπάνω από τη μέση επικουρική σύνταξη του 2018 (€513, αντί €189). Αποκτά πλήρη έλεγχο των χρημάτων του, που του ανήκουν, αποταμιεύονται, επενδύονται, “γεννάνε”. Πίστη, εμπιστοσύνη, ενότητα, σχέδιο ώστε να γυρίσουμε σελίδα με Ισχυρή Ανάπτυξη για Αυτοδύναμη Ελλάδα”, τονίζει ο κ. Πέτσας.

Πηγή: https://www.capital.gr/politiki/3368141/s-petsas-auto-einai-to-sxedio-tis-nd-gia-meioseis-foron-kai-asfalistiko