Την άμεση μέριμνα της Πολιτείας για πρόσβαση των λογιστών – φοροτεχνικών στις δημόσιες υπηρεσίες, όταν απαιτείται, ζητά ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, Κωνσταντίνος Κόλλιας.

Με επιστολή του προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας, τον Υφυπουργό Οικονομικών και τον Διοικητή της ΑΑΔΕ, ο κ. Κόλλιας επικαλείται την εγκύκλιο 2343/8-2-2021 του Υπουργείου Εσωτερικών, που προβλέπει ότι «οι δικηγόροι εξυπηρετούνται στις δημόσιες υπηρεσίες κατόπιν προηγούμενου ραντεβού, σε κάθε περίπτωση όμως οι Υπηρεσίες κατά τον καθορισμό των ραντεβού θα πρέπει να δίνουν προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση των δικηγόρων. Σε περιπτώσεις δε, που δικηγόροι προσέρχονται στις δημόσιες υπηρεσίες χωρίς προηγούμενο ραντεβού, θα εξυπηρετούνται μόνο εφόσον διασφαλίζεται η απαιτούμενη απόσταση και δεν υπάρχει συνωστισμός εντός της Υπηρεσίας».

Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο Πρόεδρος του ΟΕΕ, «στη συγκεκριμένη εγκύκλιο δεν γίνεται καμία πρόβλεψη για τους λογιστές – φοροτεχνικούς, τους επιστήμονες οι οποίοι κατόρθωσαν να υλοποιήσουν μέσω της δικής τους υπερπροσπάθειας όλα τα μέτρα που αποφάσισε η Πολιτεία, βοηθώντας έτσι τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους όλης της χώρας. Λόγω της πανδημίας και της συνεχούς θεσμοθέτησης νέων μέτρων για την οικονομική ενίσχυση των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών, είναι επιτακτική ανάγκη η επικοινωνία και σε πολλές περιπτώσεις η μετάβασή τους στις υπηρεσίες πρώτης γραμμής (ΔΟΥ, ΚΕΠ, ΟΑΕΔ, υπηρεσίες e-ΕΦΚΑ κ.α.)».

Ο κ. Κόλλιας ξεκαθαρίζει, μάλιστα, ότι βασικός κανόνας για την ικανοποίηση του συγκεκριμένου αιτήματος είναι να διασφαλίζεται η απαιτούμενη απόσταση και να μην υπάρχει συνωστισμός εντός της Υπηρεσίας.

«Είναι ένα δίκαιο αίτημα που πρέπει να ικανοποιηθεί, προκειμένου οι λογιστές – φοροτεχνικοί να διεκπεραιώσουν απρόσκοπτα και αποτελεσματικά τις αυξανόμενες υποχρεώσεις των επιχειρήσεων και των φορολογουμένων», καταλήγει.

Για να διαβάσετε την επιστολή επιλέξτε εδώ.